0 (258) 264 19 90
Yayanoğlu Kuruyemiş

1967 yılında İbrahim Yayan tarafından kurulan Yayanoğlu Kuruyemiş sarı leblebi ve beyaz leblebi imalarında sektörünün öncüsü olmakla birlikte 2000’li yılların başında Türkiye’de ilk kez soslu mısır üreten firma olmuştur. Soslu mısır üretimine başladığı 2003 yılından itibaren Türkiye’de pazarın büyük bir kısmına hakim olan firmanın soslu mısırı tüm Türkiye ile birlikte kuruyemişçiler vasıtasıyla dünya pazarına açılıyor. Firma bugün İbrahim Yayan ile birlikte oğulları Osman ve Kaya Yayan tarafından idare ediliyor. Bugün 5 çalışan ile yola devam ettiklerini belirten Kaya Yayan firma hakkında şu bilgileri paylaştı.

“Yayanoğlu kuruyemiş olarak Türkiye’de ilk kez soslu mısır üreten firmayız. Bugün pazarın çok büyük kısmına hâkim durumdayız. Ürünlerimiz dolaylı olarak dünyanın dört bir köşesine gidiyor. Natürel olan mısırı hiçbir zararlı katkı maddesi kullanmadan sağlıklı taze ve lezzetli şekilde müşterinin beğenisine sunuyoruz. Ürünlerimizi hijyenik ve sağlıklı ortamda üretip sektördeki öncülüğümüzün bilinci ile ülke ekonomisine katkıda bulunarak, sağlıklı nesiller yetişmesini sağlamayı kendimize prensip edindik.

5 çalışanımız var. Bunlardan ikisini TOBB öncülüğünde hayata geçen, Denizli Ticaret Borsamız tarafından bize duyurulan istihdam seferberliği kapsamında aldık. Yine Borsamızın proje ekinin desteği ile KOSGEB’in hibelerinden yararlandık. Yaklaşık 76 bin TL hibe aldık. Ekipmanlarımızı yeniledik, üretim kapasitemizi ve ürünlerimizin kalitesini arttırdık.

Yıllık 750 ton üretimimiz var. Müşterilerimiz ağırlıklı olarak kuruyemiş sektöründen. Onlar vasıtasıyla ürünlerimiz ülkemizin ve dünyanın dört bir tarafına gidiyor. Hammaddemiz olan mısırı köylülerimizden temin ederek üreticimize de destek oluyoruz.

Üretim kapasitemizi ve kalitemizi arttırarak ülkemiz ekonomisine, istihdama daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz”

1