Başkan Tefenlili,TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni’ne Katıldı

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni’ne katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde, şirketlerin 2019-2021 arası 2 yıllık ciro artışı dikkate alınarak yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi yarışması sonuçlandı.

Listede 27 farklı ilden ve 35 ayrı sektörden şirketler yer aldı. İlk 100’deki şirketlerin, 2019-2021 döneminde iki yılda ortalama büyüme oranı yüzde 569 oldu. Nominal gelirlerindeki artış oranı, Türkiye’nin nominal milli gelirindeki artışın 8 katı düzeyine ulaştı. En hızlı büyüyen şirketlerin 23’ü İstanbul, 19’u Ankara, 9’u ise Adana’dan çıktı. Cirosunu 2 yılda yüzde 6 bin 628 oranında artıran Adana merkezli AFM Gıda Kimya Limited Şirketi ilk sırayı aldı. İstanbul firması Tobio Novelfarma İlaç Sanayi AŞ yüzde 5 bin 631 büyüme oranıyla ikinci, Aydın merkezli Ada İnşaat Mermer Limited Şirketi ise yüzde 1.744 büyüme oranıyla üçüncü oldu.

Başkan İbrahim Tefenlili, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni’ne katıldı. Tefenlili, ödül alan Denizli firmalarını yalnız bırakmadı.

Ödül alan tüm firmalarımızı tebrik ediyoruz. Üretim, ihracat, yatırım yapan ve istihdam sağlayan tüm iş insanlarımızı yürekten kutluyoruz.

En hızlı büyüyen 100 şirket arasında yer alan Denizli firmaları:

✔️37. sırada Promoda Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

✔️45. sırada Barine Tekstil Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş.

✔️87.sırada Kobe Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.