“Denizli Cevizin Başkenti Oluyor”

Denizli Ticaret Borsası öncülüğünde, Denizli Valiliği koordinesinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Denizli İşkur İl Müdürlüğü’nün iş birliği ile hayata geçirilen “Denizli Cevizin Başkenti Oluyor” projesi kapsamında aşılanan ceviz fidanları proje paydaşlarının katıldığı tören ile vatandaşlarımıza dağıtıldı.

Törene Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve çiftçiler katıldı. Denizli Valisi Hasan Karahan, proje ile ithal cevizin önüne geçileceğini belirterek, “Amacımız çiftçilerimize ek gelir sağlamaktır. Cevizi ithalinden, ihraç eder duruma gelmeliyiz. 500 bin ceviz fidanın ilk 20 bini bugün toprakla buluşması için çiftçilere dağıtıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Projeyi değerlendiren Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili “Cevizde dışa olan bağımlılığımızı azaltıp, çiftçilerimize ek gelir sağlamayı hedefliyoruz. 5 yıllık sürecin sonunda 500 bin aşılı ceviz fidanını vatandaşlarımıza dağıtmış olacağız. Denizlimizde ceviz ormanları olacak” dedi.

Proje kapsamında Acıpayam, Baklan, Buldan, Çal, Çameli, Tavas ilçelerinde 20 bin adet fidan dağıtılacak.