DTB Proje Paydaşları İle Bir Araya Geldi

Denizli Ticaret Borsası, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri devam eden projeleri değerlendirmek üzere bir araya geldi. Denizli Ticaret Borsası hizmet binasında gerçekleşen toplantıda devam eden projeler ve gelecek yıl yapılacak olan çalışmalar ele alındı.

Toplantıda sunum gerçekleştiren Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz “Ceviz Alanlarını Geliştirme Projesi” kapsamında şimdiye kadar yapılan tüm çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2017, 2018 yılındaki çalışmalara değinen Yılmaz, 2019 yılında 130 bin aşılı ve sertifikalı fidanın 1.500 çiftçiye dağıtıldığı ve 8 bin dekar alana dikildiği bilgisini paylaştı.

Başkan Tefenlili’den Paydaşlara Teşekkür

Değerlendirme toplantısında konuşan Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili “Denizli Valiliğimiz koordinesinde, Denizli Büyükşehir Belediyemiz ve Denizli Tarım İl Müdürlüğümüzün iş birliği ile ‘Denizli Ceviz Alanlarını Geliştirme Projesi’ni hayata geçirdik. Paydaşlarımızın büyük desteği ile 2019 yılı içerisinde 130 bin aşılı, sertifikalı ceviz fidanını 1.500 çiftçimize dağıttık. Çiftiçilerimizin teknik destek alabilimesi için ceviz fidanı dikimi konusunda film ve broşür hazırladık. Teknik destek konusunda her zaman yanlarında olduk” dedi.

Dikilen ceviz fidanlarının takibinin sağlanacağına değinen DTB Başkanı Tefenlili  “her bir ceviz fidanın izlenebilirliğini sağlayacağız. Fidanların ekonomiye kazandırılması için aralıksız çalışacağız. Özverileri çalışmalarından dolayı tüm proje paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantının devamında Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkileri, Denizli Ticaret Borsası ile birlikte yürüttükleri “Leblebilik Nohut Projesi” ve “Yerli Ayçiçeği Projesi” kapsamında yapılan çalışmaları hakkında bilgi aktardı.