RUSYA FEDERASYONU'NDA YATIRIMLARI BULUNAN FİRMALARIMIZIN YAŞADIĞI SORUNLAR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden gelen 15.01.2015 tarihli 0411 sayılı "Firma Sorunları Rusya" konulu yazı ve Ekonomi Bakanlığı’nın 12.01.2015 tarihli ve 4647365 -724.01.04-3361 sayılı yazısı.

Ekonomi  Bakanlığı’ndan  alınan  ilgide  kayıtlı  yazıda, Rusya  Federasyonu  Devlet  Başkanı’nın  1 Aralık  2014   tarihinde  ülkemizi  ziyareti  sırasında  önümüzdeki  dönemde  Türkiye  ile  Rusya  Federasyonu  arasındaki  yatırımları  ve hizmetleri  içeren  bir  ticaret  anlaşması  yapılmasına  ilişkin  müzakerelere  başlanılmasının  kararlaştırıldığı  ve  bu  hususun  anılan  ziyaret  sırasında  imzalanan  Ortak  Bildiri’de  yer  aldığı  belirtilmiştir.

Önümüzdeki dönemde Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında imzalanması öngörülen Hizmet Ticareti ve Yatırım Anlaşmasına yönelik hazırlık çalışmalarında yararlanılmak üzere Rusya Federasyonu’nda yatırımları bulunan firmalarımızın yaşadığı soruları http://tobb.org.tr/DEID/basvuru/rusya adresinde yer alan formu doldurarak Ekonomi Bakanlığı’na bildirilmek üzere 26.01.2015 tarihine kadar Birliğe (ece.algul@tobb.org.tr) iletmeleri beklenmektedir.