TOBB’dan Deprem Yardım Kampanyası

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin yaralarını sarmak için yardım kampanyası başlattı. AFAD koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyası kapsamında, 365 Oda ve Borsa, firmalar tarafından yapılan ayni yardımlar ve iş makineleri tırlarla deprem bölgesine sevk edildi.​

Tırlarda, deprem bölgesinden gelen talepler kapsamında jeneratör, iş makinesi, çadır, tüplü soba, ısıtıcı, battaniye, hazır yemek, konserve, sandviç, paket ekmek, kaban, bisküvi türleri, aydınlatma malzemeleri, kahvaltı paketleri, bebek maması, bebek bezi, yatak, yorgan, mont, ayakkabı, giyim eşyası, su, süt, bakliyat, gıda ürünleri, hijyen ve temel ihtiyaç malzemeleri yer alıyor.  Yardımlar, TOBB'da kurulan Kriz Masasından koordine ediliyor.

07 Şubat tarihi itibariyle, 87 tır gıda, su ve ihtiyaç malzemesi, 59 tır giysi ve battaniye, 23 bin 923 adet ısıtıcı, 40 adet iş makinesi, vinç, jeneratör ile 65 adet konteyner bölgeye ulaştırıldı.

08 Şubat (Çarşamba) tarihi itibariyle 173 tır deprem bölgesine ulaştı. 08 Şubat tarihi itibariyle, toplam 106 tır gıda, su ve ihtiyaç malzemesi, 67 tır giysi ve battaniye, 25 bin 400 adet ısıtıcı, 48 adet iş makinesi, vinç, jeneratör ile 69 adet konteyner bölgeye ulaştırıldı.

09 Şubat (Perşembe) tarihi itibariyle 392 tır deprem bölgesine ulaştı. 09 Şubat tarihi itibariyle, toplam 260 tır gıda, su ve ihtiyaç malzemesi, 132 tır giysi ve battaniye, 41 bin 136 adet ısıtıcı, 1946 adet iş makinesi, vinç, jeneratör ile 405 adet konteyner ve çadır, 105 adet seyyar tuvalet bölgeye ulaştırıldı.

TOBB tarafından nakdi yardım kampanyası da başlatıldı. Kampanya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu imzasıyla 81 ilde tüm Oda ve Borsalara gönderilen yazıyla duyuruldu.