0 (258) 264 19 90
Başkan Tefenlili’den 6 Şubat Depremi Anma Mesajı

Denizli Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, 6 Şubat depremlerinin 1’inci yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Geride unutulmaz acılar ve kapanmaz yaralar bırakan deprem felaketinin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatan  Tefenlili, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 11 ilde can kayıplarına ve büyük yıkımlara sebebiyet veren 6 Şubat 2023 depreminin üzerinden tam bir yıl geçti.

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremde maalesef 50 binin üzerinde canımızı kaybettik. Binlerce insanımız bu yıkımlarda yaralandı ve yakınlarını kaybetti. Büyük travmalara sebebiyet veren deprem felaketi geride sadece yıkılan binalar, yarım kalan hayaller değil aynı zamanda hiçbir zaman kapanmayacak derin yaralar da bıraktı. Hüznün kelimelerle ifade edilemediği bu dönemde, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın en büyük tesellisi tüm Türkiye’nin yaşanan bu zorluklar karşısında birlikte örnek bir duruş sergileyerek, tek yürek olması oldu. Zor bir sınavın verildiği, yaraların kardeşlik ruhu ve el birliğiyle sarıldığı bu süreçte, biz de Denizli Ticaret Borsası olarak her zaman depremzede kardeşlerimizin yanında olduk.

Deprem sonrası yönetim kurulumuz ve üyelerimizle birlikte zaman kaybetmeden depremzede kardeşlerimizin barınma, yemek ve diğer temel ihtiyaçların karşılanması noktasında harekete geçtik. Çatı kuruluşumuz TOBB ve diğer yerel yönetimlerimizle birlikte depremden fazla etkilenen bölgelere yönelik yardım kampanyaları düzenledik. Bundan sonra da yine yeni başarı hikayeleri yazmak, şehirlerimizin toparlanma sürecine katkı sağlamak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ülkemizin bir daha böyle büyük bir felaketi yaşamamasını temenni ediyorum.”

1